donderdag 26 april 2012

Wortelsoep met geurige Koriander


  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 grote wortels, geschild en in grove stukken
  • 1/2 grote ui, in grove stukken
  • 900 mililiter groentebouillon
  • groot bosje verse koriander, grof gehakt
  • ter garnering beetje waterkers
  • scheutje room

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur . Fruit de wortel en ui een paar minuten tot de ui een beetje zachter is. Voeg de groentebouillon toe en de koriander. Breng aan de kook en kook net zolang tot de wortels gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot het glad is. Verwarm de soep indien nodig nog door voor het opdienen. Doe de soep in mooie ruime borden, een scheutje room en de waterkers maken er een Koninklijk bordje van!! Serveer met knapperig brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen