donderdag 26 april 2012

Gazpacho



  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 3 el rode wijnazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • suiker
  • staafmixer
Schil de komkommer en snijd hem klein. Snijd ook de paprika en de tomaten. Pers de knoflook fijn. Pureer nu de groente, de knoflook en 4 eetlepels koud water met de staafmixer. Roer langzaam de olie en de azijn er door. Breng de Gazpacho op smaak met zout en versgemalen peper en een klein beetje suiker.
Laat het eerst lekker goed koud worden en serveer het dan in een paar mooie glazen. Doe eventueel nog een ijsklontje in het glas erbij. Je kan het glas versieren met een schijfje komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen