donderdag 26 april 2012

Pasta met Pecorino

Simpel, snel, puur en Italiaans!


  • 300 gram pasta
  • 2 citroenen uitgeperst
  • 200 gram Pecorino Romano
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • bosje peterselie gesneden
1.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Schenk ondertussen het citroensap in een kom. Rasp de kaas. Voeg toe aan het citroensap. Meng lepel voor lepel de olie erdoor. 3. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en zet op laag vuur. Voeg het citroen-kaasmengsel en 2 el kookvocht toe en warm al roerend 2 min. door. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
Voor extra pit; doe er een teentje knoflook door en doe er versgemalen peper overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen