zaterdag 1 februari 2014

Krabbetjes in tomaten-honingsaus

Oh deze zijn zo lekker en je kan ze lekker klaar maken in de oven.

Krabbetjes in tomaten-honingsaus


  • 1 1/4 kilogram varkenskrabbetjes
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 2 1/2 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 1/2 deciliter Griekse yoghurt
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • 3 eetlepels fijngesneden muntblaadjes
  • ingevette braadslee
Breng ruim water aan de kook en leg de varkenskrabbetjes erin en kook ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
Meng de knoflook, honing, sojasaus, ketchup en het chilipoeder in een wijde schaal. Laat de krabbetjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier en leg ze in de honingmarinade. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de varkenskrabbetjes in de ingevette braadslee en bak ze in het midden van de oven, op het rooster, in ongeveer 35 minuten goudbruin.
Bedruip ze regelmatig met de marinade en keer de varkenskrabbetjes halverwege.

Roer de yoghurt, lente-ui en munt door elkaar en breng op smaak met versgemalen zout en peper.

Serveer de varkenskrabbetjes met de yoghurtdip!

Lekker met frites en een mooie frisse salade.



2 opmerkingen:

  1. Wel grappig!

    Krabbetjes in TOMATEN-Honing saus. Maar dan zonder tomaten... LOL

    Ketchup's zijn geen tomaten. Er zitten (als je geluk hebt) wel tomaten in. Maar om een marinade Tomaten-Honing te noemen als er alleen Ketchup in zit en niet 1 stukje tomaat is wel erg grappig maar ook vreemd..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn voor mij verzamelde recepten. Dit deed me aan vroeger aan mijn oma denken. Voor de echte kok onder ons een recept om zelf ketchup te maken van verse tomaten http://uitpaulineskeuken.nl/2012/11/home-made-ketchup-maken.html

    BeantwoordenVerwijderen