zaterdag 1 februari 2014

Noten - chocolademerengues met room en aardbeien


Hmmmm meer hoef ik denk ik niet te zeggen!

Noten - chocolademerengues met room en aardbeien


  • 3 eiwitten
  • 200 gram fijne suiker of witte basterd suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels fijngemalen hazelnoten
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 150 ml geklopte slagroom
  • 500 gram aardbeien ( of ander fruit zoals frambozen, rode en blauwe besjes)
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een groot bakblik met bakpapier,
Klop ondertussen de eiwitten stijf en voeg langzaam de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel wit en glanzend is. Spatel er de cacaopoeder doorheen en de fijngemalen hazelnoten, schep daarna de merengue in zes grote klodders op het bakblik.
Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in elke merengue en bestrooi ze met de amandelen en bak dit 45 minuten. Zet daarna de oven uit, maar laat de merengues afkoelen in de oven, met de deur open.

Serveer met slagroom en de aardbeien.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen