maandag 15 december 2014

Ouderwets lekkere Cake

Cake bakken is altijd zo heerlijk dankbaar. Zoon wil graag een plakje cake die net uit de oven komt en zelf vind ik het 's avonds heerlijk bij een kopje koffie.
Maar de cake komt er niet altijd even mooi uit. Dus dacht ik laat ik nu net als Koken met Karin eens zonder pakjes de cake maken. Net als ik vroeger thuis deed bij mijn moeder. Nu dan wel met een frisse twist.



Recept is voor twee cakes.

  • 500 gram boter of margarine
  • 500 gram (gezeefde) bloem of zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram basterdsuiker
  • 500 gram eieren (10 stuks M)
  • limoen/citroen
  • melk
  • boter en bloem om de twee bakblikken in te vetten.
Zorg dat alles op kamer temperatuur is.
Vet de bakblikken in met boter en bestuif ze met bloem.
Verwarm de oven voor op 165 graden.

Mix de boter lekker smeuïg. Voeg hier de basterdsuiker aan toe.
Goed blijven mixen.
Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren door het mengsel.
Mix het geheel even twee minuten goed door elkaar. Voeg nu in gedeelten de gezeefde bloem toe.
Neem de limoen en rasp de schil en voeg dit samen met het sap van 1 limoen en een scheutje melk toe.
Mix het geheel nog even goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de cakes in 60-70 minuten gaar.
Doe niet gelijk de oven helemaal open anders zakt je cake in.

Smullen maar!






2 opmerkingen:

  1. Kan het bijna ruiken die lekkere vers gebakken cake net uit de oven,jammie,jammie!!!
    Wanneer je bloem of patentbloem(die is al gezeefd) gebruikt dan de juiste hoeveelheid aan bakpoeder of wijnsteenbakpoeder toevoegen,Het geeft cake of taart meer volume en maakt het luchtiger.
    Roomboter in gebak vervang ik de laatste tijd voor pakjes Becel Gold met volle, romige smaak,is geschikt voor de hele keuken, dus om te bakken, braden en koken. Met 50% minder verzadigd vet dan roomboter.

    Bedankt voor het delen en geniet van de cake!!

    Ger






    BeantwoordenVerwijderen