maandag 15 december 2014

Hutspot met Nasikruiden en Sambal


Iedereen kent het filmpje van Unox wel van Hutspot met nasikruiden en sambal.
En laatst dacht ik laat ik dit zelf nu ook eens uitproberen.
Het is echt super lekker en zelfs mijn mannen thuis vonden het een heerlijk alternatief voor de traditionele hutspot.



  • 500 g ui
  • 1 kg winterwortels
  • 1250 g kruimig kokende aardappelen
  • 2 bosuien
  • 1 zakje Nasi Goreng
  • 1 Unox pittige rookworst à 275 g
  • 2 -3 theelepels sambal

Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Verdeel de aardappels, uien en wortels in een grote pan en voeg ± 5 cm water en zout naar smaak toe. Breng alles, met de deksel op de pan, aan de kook en kook het geheel in 20-25 minuten gaar.
Wel de nasimix 10 minuten in 1½ dl warme melk. Verwarm de Unox pittige rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen en de groenten af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen met de groenten door elkaar. Doe lekker de sambal er doorheen (mag ook apart maar zelf vond ik het juist lekker net even die extra pittige twist te geven aan de hutspot.
Schep de gewelde nasimix en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met rookworst.
Eet smakelijk!

Bron: www.unox.nl en www.youtube.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen