vrijdag 2 mei 2014

Hartige taart gevuld met Spinazie en Ricotta

Spinazie quiche is een van mijn favoriete gerechten voor het diner. Natuurlijk kan het ook leuk als lunchgerecht.
Makkelijk en snel te maken. Bovendien succes verzekerd!!





  • bladerdeeg of mix voor Quiche of mix voor hartige taart
  • 500 gram spinazie
  • 1/2 eetlepel boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 400 gram ricotta
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 ei
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram Feta, verkruimeld
  • quiche vorm
Bekleed de quiche vorm met het gewenste deeg. Prik gaatjes op de bodem van het deeg met een vork.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Laat de spinazie al roerbakkend in een grote koekenpan slinken. Neem de spinazie uit de pan en druk er in een zeef en of vergiet zoveel mogelijk water uit.
Smelt de boter in een pan en bak de ui met de knoflook zachtjes in vijf minuten glazig.
Hak de afgekoelde spinazie fijn en vermeng deze met de ricotta, de pijnboompitjes, het uimengsel het ei en de Parmezaanse kaas.
Schep de vulling in de vorm en verkruimel hierboven de feta.
Bak de quiche in ongeveer 40-45 minuten gaar.

Ook kan je kleine quiches maken, halveer dan de baktijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen