maandag 9 juni 2014

Kip Curry


Mooie snelle Curry met Kip



  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • 500 gram kip (kipfilet of dij) snijd ze in stukken 3cm 
  • 1 ui, fijngesneden 
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • 2 lange groene pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt 
  • 2 theelepels fijn geraspte verse gember 
  • 2-3 eetlepels milde curry pasta (zoals tikka masala) 
  • 400 g tomaten fijngesneden 
  • 400 milliliter kokosmelk 
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot 
  • 2 eetlepels gehakte koriander 

Pappadums, om  er bij te serveren

Verwarm de oven voor op 190 ° C.

Verhit de zonnebloemolie in een vuurvaste ovenschaal op een matig hoog vuur. Voeg de kip, ui, knoflook, Spaanse peper en gember toe en bak al roerend, 5 minuten of tot de kip bruin begint te worden. Voeg de currypasta toe en bak al roerend nog 1 minuut of tot het gaat geuren. Roer er dan tomaten, kokosmelk en pindakaas aan toe en roer het geheel goed door elkaar. Dek af en bak gedurende 45 minuten of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer er de gehakte koriander door heen.

Heerlijk met de Pappadums en een schaaltje rijst.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen