zondag 27 oktober 2013

New York Cheesecake met limoen

Wat heb je nodig?

voor een Cheesecake van 8 tot 10 porties / springvorm van 24 cm doorsnede)



  • 150 gram boter
  • 300 gram Bastonge koeken
  • 600 gram Monchou
  • 250 ml Mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 50 gram maizena
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 3 eieren 
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • fijngeraspte schil van 5 limoenen
  • sap van 2 limoenen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter en meng de koekkruimels erdoor. Bedek de bodem van de springvorm ermee en druk goed aan. Bak de bodem in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten en laat afkoelen.
  3. Klop de roomkaas en de Mascarpone tot een romig mengsel. Voeg de suiker, maizena en vanillesuiker toe en meng. Voeg één voor één de eieren toe en meng er tot slot de slagroom door.
  4. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een pan of hittebestendige kom die je in een grotere pan hangt waar kokend water in zit. (au Bain Marie) Laat de chocolade smelten en voeg toe aan het mengsel.
  5. Voeg als laatste de limoenrasp en het sap toe aan het beslag en meng goed. Giet het beslag in de springvorm en bak de Cheesecake in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Zet de oven uit en laat de taart er nog 30 minuten in staan. Zet de taart eenmaal afgekoeld in de ijskast om goed op te stijven. 
  6. Serveer gekoeld.

Lees ook dit artikel even van Mark Wagemakers!




















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen