Een goede teriyaki saus geeft gegrilde kip een rijke kastanjebruin kleur. Deze zelfgemaakte variant bevat precies de juiste hoeveelheid gember en dat geeft juist die heerlijke aantrekkelijke smaak.
Kip Teriyaki |
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels gehakte verse knoflook
- 2 theelepels gehakte verse gember
- 2 theelepels donkere sesamolie
- 4 mooie kipfilets
- Sesamzaad, geroosterd in een koekepan
- gekookte rijst
- Lenteuitjes/bosuitjes, ter garnering
Haal de kip uit de zak en gooi de marinade weg. Gril de kipfilets in een grillpan in ongeveer 15 minuten gaar.
Leg de kipfilet op een snijplank en laat ze rusten voor ongeveer 5 minuten. Snijd ze dan in diagonale stukjes. Strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.
Serveer met rijst, garneer het met gesneden lente-ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten