Op de website van Martha Stewart kwam ik dit heerlijke recept tegen.
Dit volwassen fruitdessert leent haar smaken aan Tequila en Triple Sec met een paar drupjes limoensap en een klein beetje grof zout. Hoe langer de watermeloen doorweekt, hoe smaakvoller de watermeloen wordt.
Watermeloen met Tequila |
- 1 kleine pitloze watermeloen , in 1 cm dikke plakken gesneden
- 225 gram suiker
- 150 cl water
- 100 cl tequila
- 50 cl Triple Sec*
- 2 limoenen, gehalveerd of in partjes gesneden
- grof (zee)zout
Schik de watermeloen plakken in een rechthoekige schaal.
Breng suiker, water, tequila en Triple Sec aan de kook in een kleine steelpan. Koken, roeren, tot de suiker oplost, ongeveer 1 minuut. Laat lichtjes afkoelen. Giet siroop over watermeloen plakken, en zet de meloen in de koelkast gedurende minstens 45 minuten.
Verwijder watermeloen uit de siroop en leg ze op een mooie schaal.
Knijp de limoenen uit over de meloen, en strooi er wat grof zeezout overheen.
* Triple sec is een kleurloze, sterke likeur die naar sinaasappels smaakt en wordt gebruikt in duizenden cocktails en recepten als een zoet- en/of smaakmaker. De sinaasappelsmaak komt van de gedroogde schillen van vroeg geplukte sinaasappels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten