zaterdag 23 maart 2013

Gevulde Eierkoeken


Voor ongeveer 25 stuks
  • 4 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • snufje zout
  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • poedersuiker
Klop in een kom de eiwitten schuimig met een snufje zout. Klop er geleidelijk de 75 gram fijne suiker en de vanillesuiker door en zorg dat het eiwit goed stijf geklopt is. Je moet de kom op z'n kop kunnen houden.

Klop in een andere kom de 4 eidooiers en de 50 gram fijne suiker tot een romige crème. Zeef het zelfrijzend bakmeel een paar keer en spatel het samen met de crème door het eiwitschuim tot een mooi glad beslag.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep er met een eetlepel mooie hoopjes beslag op. Let op niet te dicht naast elkaar. Bak de eierkoeken in het midden van de oven op 175 graden in 20 minuten mooi goudgeel.
Strooi er gelijk poedersuiker overheen en laat de eierkoeken in de open oven afkoelen.

Vul ze met een klein lepeltje slagroom of heerlijke banketbakkersroom.



1 opmerking:

  1. mariette schrijver23 maart 2013 om 19:59

    Ga ze zeker proberen Anneke, zien er errrrug lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen