Lekker wandelen in het bos en dan thuis
een lekkere salade als lunch maken of net iets meer dat je er een
maaltijdsalade van maakt!
Maaltijd Salade |
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
- 75 gram sla, rucola melange
- 1 struikje witlof, in lengte
- 1 peer met schil, in lengte
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels (witte) balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 150 gram pittige blauwaderkaas, verbrokkeld
- 2 eetlepels ongezouten noten, bijv. amandelen, hazel- of
walnoten
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Bak de spekreepjes knapperig uit en schep ze op een bord. Bak de in het
spekvet de champignons in 5 minuten beetgaar. Verdeel de sla melange
met de witlof en de peer over 4 borden. Klop een dressing van de
balsamicoazijn en de olijfolie. Verdeel de spekjes, de champignons,
de kaas en de noten over de salade en sprenkel er de dressing over.
Serveer meteen, lekker met plakken stevig zuurdesembrood.
Je kan er ook een gepocheerd ei op serveren; Breng een pan half vol
met water aan de kook. Voeg 1 eetlepel witte azijn toe. Breek je ei in een
kleine schotel of beker. Roer nu stevig in het water met een lepel of garde tot
een draaikolk in het midden ontstaat. Voorzichtig laat je het ei in de
draaikolk glijden en laat ongeveer 3 minuten zacht koken dat het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten