Ik moet zeggen voor een eerste keer is de risotto perfect gelukt! Je moet er wel bij blijven! Maar het resultaat is er dan ook naar. Probeer het maar eens!
Paddestoelen Risotto |
- 800 milliliter paddestoelenbouillon (van 1 blokje)
- olijfolie
- 1 rode ui gesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 gram risotto rijst
- 400 gram kastanje champignons
- 1 eetlepel limoensap
- 1 scheutje kookroom
- ongeveer 6 eetlepels geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas
- 1 bosje bosuitjes/ lente uitjes
Zorg dat je als eerste de bouillon klaar maakt.
Doe een scheutje olie in de pan en fruit daarin de ui en de knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat de korrels ook glazig zijn.
Voeg nu een gedeelte van de bouillon en roer goed door. Wanneer de risotto het vocht heeft geabsorbeerd dan voeg je weer bouillon toe. Dit blijven herhalen en blijven roeren. Uiteindelijk heeft de risotto een kooktijd van ongeveer 18 minuten.
Proef de risotto even, de buitenkant hoort lekker zacht te zijn en de binnenkant mag net een tikkeltje een bite hebben.
Neem de risotto van het vuur en doe de limoensap er door en ook de kookroom en wat peper en zout.
Doe de kastanjechampignons bij de risotto.
Roer nu de Parmezaanse kaas erdoor en de gesneden bosui.
Serveer er een lekker karbonaadje bij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten