vrijdag 21 maart 2014

Lasagne met Paddestoelen.

Een mooie variatie op de traditionele lasagne.
Serveer er een lekkere frisse salade bij met rucola en misschien een lekker Italiaans wijntje en je avond kan niet meer stuk!


  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kleine champignons
  • 450 gram kleine kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaat
  • 100 milliliter witte wijn
  • 1 bos peterselie
  • 250 gram platte lasagne vellen
  • 200 gram gorgonzola
  • 200 gram buffel mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bechamelsaus

  • 100 g boter
  • 1 kleine ui
  • 80 gram bloem
  • 1 liter melk

Extra nodig:ovenschaal



Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.

Groente
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Snijd de paddenstoelen fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en blus af met de witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe. Bak circa 8 minuten tot de paddenstoelen bijna gaar zijn. Snijd intussen de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de courgette en tomaten toe. Hak de peterselie fijn en roer door de groente. Zet het vuur uit. 

Bechamelsaus
Smelt de boter in een pan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui, maar laat niet de ui niet kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen aan de pan. Roer met een houten lepel tot een deegbal. Schenk al roerende beetje bij beetje de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 

1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbakt. 

Lasagne
Schenk een laagje bechamelsaus in de ovenschaal en leg hier lasagnevellen op tot de saus is bedekt. Schep daar een gedeelte van de groente op. Brokkel er de helft van de gorgonzola en mozzarella over. Herhaal tot de schaal vol is en rasp als laatst de Parmezaanse kaas erover.
Bak de lasagne in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.


Wil je de lasagne niet vegetarisch eten voeg dan 250 gram rundergehakt toe.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten