zondag 12 januari 2014

Fusilli met Tonijn


Een heerlijke maaltijd met pasta en tonijn, dit vind iedereen lekker!


Fusilli met Tonijn


  • 200 gram verse sperziebonen , schoongemaakt , overlangs gesneden in 5cm lange stukken
  • 350 gram fusilli ( of andere pasta soort)
  • olijfolie
  • 1 middelgrote bruine ui , fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 2 middelgrote tomaten , zonder zaadlijsten , snijd ze in kleine blokjes
  • 4 grote takjes verse tijm , bladeren verwijderd
  • 1/2 theelepel gedroogde chili vlokken
  • 2 x kleine blikjes tonijn op water, uitgelekt


Kook de sperziebonen in een pan met kokend water in ongeveer 4 minuten beetgaar. Koel ze geheel af in een bak met ijswater. Daarna goed laten uitlekken.

Kook fusilli in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote, koekenpan met dikke bodem . Voeg ui, knoflook en een snufje zout in de pan en bak dit gedurende 1 min. Voeg daarna de tomaten , tijm en chilipeper toe en bak gedurende 3 minuten , in ieder geval tot dat de tomaten lekker zacht zijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper .

Voeg 2/3 kopje kookvocht en de bonen toe aan het tomatenmengsel. Schep daarna de pasta erdoor.
Brokkel de tonijn erdoor en schep het geheel even om.

Serveer het gelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten