Deze feestelijke variant op warme chocolademelk smaakt goddelijk - glad , decadente witte chocolade met een snufje kaneel , kruidnagel en sinaasappel.
Voor 8 personen
- 125 ml slagroom
- 125 ml mascarpone
- 6 hele kruidnagels
- 3 x 7 cm kaneelstokjes
- 1.5 liter (6 kopjes) melk
- 300 gram witte chocolade, grof geraspt
- 3 sinaasappels, in dunne plakjes
- Mespuntje gemalen nootmuskaat
- 125 ml Grand Marnier likeur
- Grof geraspte witte chocolade, extra, om te garneren
- Sinaasappelschil, om te garneren
Gebruik een ballongarde om de slagroom met de mascarpone in een grote kom tot zachte pieken op te kloppen. Plaats de kruidnagel en kaneel in een vijzel en duw met de stamper tot het licht gekneusd is.
Plaats het kaneel mengsel, melk, chocolade, sinaasappel en nootmuskaat in een grote pan op laag vuur. Kook, roer, gedurende 3 minuten tot het net kookt.
Gebruik een melkopschuimer om schuim te maken voor bovenop het witte chocolademelk mengsel. Gebruik hiervoor een klein gedeelte van de witte chocolade melk.
Verdeel de melk en de Grand Marnier over hittebestendige glazen of kopjes koffie. Garneer het met de opgeschuimde melk, extra chocolade en sinaasappelschil.
Serveer gelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten