vrijdag 27 december 2013

Zeg maar dag tegen 2013 en hallo tegen 2014 met deze verfrissende cocktail in je hand.






  • Champagne
  • Creme de Cassis (1 deel)
  • frambozen


Doe 1 framboosje in ieder glas.
Schenk 1 deel Creme de Cassis in een champagneglas. Daarna schenk je champagne in het champagneglas. Om het gelijkmatig te verdelen roer je nog even kort in het glas. 















zondag 22 december 2013

Hele Fijne Feestdagen

Ik wil graag mijn volgers en bezoekers bedanken voor de vele bezoekjes het afgelopen jaar!!
Best beetje trots!



Voor iedereen hele fijne Feestdagen en een 

fantastisch Culinair 2014!!!

Gezond, vol met liefde, warmte en vriendschap!!


Groet Anneke





maandag 16 december 2013

Witte Chocolademelk voor Kerst


Deze feestelijke variant  op warme chocolademelk smaakt goddelijk - glad , decadente witte chocolade met een snufje kaneel , kruidnagel en sinaasappel.



Voor 8 personen


  • 125 ml slagroom
  • 125 ml mascarpone
  • 6 hele kruidnagels
  • 3 x 7 cm kaneelstokjes
  • 1.5 liter (6 kopjes) ​​melk
  • 300 gram witte chocolade, grof geraspt
  • 3 sinaasappels, in dunne plakjes
  • Mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 125 ml Grand Marnier likeur
  • Grof geraspte witte chocolade, extra, om te garneren
  • Sinaasappelschil, om te garneren


Gebruik een ballongarde om de slagroom met de mascarpone in een grote kom tot zachte pieken op te kloppen. Plaats de kruidnagel en kaneel in een vijzel en duw met de stamper tot het licht gekneusd is. 

Plaats het kaneel mengsel, melk, chocolade, sinaasappel en nootmuskaat in een grote pan op laag vuur. Kook, roer, gedurende 3 minuten tot het net kookt.

Gebruik een melkopschuimer om schuim te maken voor bovenop het witte chocolademelk mengsel. Gebruik hiervoor een klein gedeelte van de witte chocolade melk.
Verdeel de melk en de Grand Marnier over hittebestendige glazen of kopjes koffie. Garneer het met de opgeschuimde melk, extra chocolade en sinaasappelschil.

Serveer gelijk!