Vanochtend kwam ik bij de Lidl deze Silicone Praline vorm tegen voor € 2,49. Leuk dacht ik. Zelf bonbonnetjes maken leuk en lekker! En ja ze zijn echt lekker!!!
Ik gebruik nu pindakaas als vulling maar wat denk je van een klein lepeltje Nutella, of een hazelnoot of een klein schepje nougatine of en deze moet ik zelf ook maar eens gaan proberen een eetlepel pindakaas mengen met een gepureerde banaan.
Heb je een leuke aanvulling voor mij dan hoor ik het graag.
Wat heb je nodig? (15 stuks)
- 200 gram pure chocolade
- 1 eetlepel pindakaas zonder stukjes
- ½ zakje vanillesuiker
- 15 siliconencups (de mijne van de Lidl maar menig kookwinkel verkoopt wel zoiets)
Smelt de chocolade au bain-marie. Vul vervolgens ieder siliconencupje voorzichtig met een klein laagje chocolade. Probeer wel zo voorzichtig mogelijk te werk te gaan want je wilt niet knoeien met deze overheerlijke chocolade. Probeer heel zachtjes de vorm even te schudden zodat de eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Zet de siliconenvorm nu in de koelkast om de chocolade iets op te laten stijven.
Bovenop eerste laagje gestolde chocolade een klein toefje pindakaas |
Roer nu de pindakaas los met de vanillesuiker.
Haal de siliconenvorm uit de koelkast en leg met behulp van twee kleine lepeltjes in ieder vormpje een klein bolletje pindakaas. Laat het mengsel de randen van de cup niet raken.
Vul de siliconencups nu vol met de rest van de gesmolten chocolade. Niet te vol zoals ik heb gedaan want dan overstroomt het vormpje. Schud wederom de siliconen vorm heel voorzichtig om de luchtbelletjes te laten verdwijnen. Zo wordt de bon bon mooi strak.
Siliconen vorm afgevuld met gesmolten chocolade en net uit de koelkast |
Laat de bon bon cups nu minimaal een uur opstijven in de koelkast tot de chocolade weer volledig is gestold.
njam....
BeantwoordenVerwijderenKan je dit ook met melkchocolade doen en hoe lang kan je ze goed houden?
BeantwoordenVerwijderenKan ook zeker met melkchocolade.
BeantwoordenVerwijderenEn week is prima maar kan je ze echt zo lang laten liggen?