zondag 27 oktober 2013

Curry met varkensfilet


Lekker, makkelijk en snel gerecht met een bite!




  • 1 eetlepel Olijf (wok) olie
  • 1 ui , in dunne partjes
  • 2 eetlepels rode curry pasta (  rode curry pasta is heet, geel is mildste , groen heetste  )
  • 650 gram varkensfilet , schoongemaakt , gesneden in 5cm - lange dunne reepjes
  • 400 ml kokosmelk 
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 grote rode en een gele paprika , in blokjes gesneden
  • 120 gram sperziebonen , schoongemaakt 
  • handje vol ongezouten geroosterde pinda's , grof gehakt
  • 2 kleine rode pepers , in dunne plakjes of gebruik gemalen chilipepers
  • 400 gram Jasmijnrijst (Pandanrijst) 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit je wok op hoog vuur. Voeg de olie in de pan en zorg dat deze goed op temperatuur komt. Voeg de ui toe en roerbak ongeveer 2 minuten, voeg currypasta toe en roerbak gedurende 1 tot 2 minuten tot de smaken en geuren lekker vrij komen.

Voeg nu het gesneden varkensvlees er bij en roerbak gedurende 1 tot 2 minuten in ieder geval moet het vlees lekker omhuld zijn door het curry mengsel . Voeg kokosmelk , vissaus , bruine suiker , paprika en bonen toe. Roerbak dit al omscheppend op hoog vuur. Laat het daarna nog even sudderen gedurende 1 tot 2 minuten of tot de groenten gaar zijn .

Doe de rijst in een mooie grote serveerschaal en doe hierover de curry.
Garneer dit met de chili peper (of de gemalen chilipepers) en strooi op het laatste moment de geroosterde pinda's overheen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten