maandag 16 september 2013

Fettuccine met Romige Kip en Champignons

Snelle en eenvoudige pasta goed voor je smaakpapillen en goed voor je portemonnee? Maak dit gerecht vanavond nog!

Fettuccine met Romige Kip en Champignons 


  • 450 gram gedroogde fettuccine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote kipfilets
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 300 gram (kastanje) champignons, in plakjes
  • 1 blikje/ zak Romige of gebonden kippensoep
  • 1,75 deciliter slagroom of koksroom (misschien wel minder hangt van de hoeveelheid soep af)
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • verse peterselie, grof gehakt


Kook de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water, tot ze gaar zijn. Giet de pasta af, bewaar 2 eetlepels kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en het water.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak dit in 6-8 minuten om en om mooi bruin. Voeg de spekblokjes toe in de pan en bak dit lekker voor zo'n  2 minuten mee. Voeg nu de ui en champignons toe. Bak dit al omscheppend voor 4 tot 5 minuten mee. Voeg nu de soep, room en Worcestershire saus toe. Roer tot alles goed gemengd is.

Voeg nu dit bij de pasta en meng het goed door elkaar.
Breng op smaak met gemalen zwarte peper.

Fettuccine is een pasta die populair is in de Romaanse keuken. Het is een platte dikke noedel, gemaakt van ei en bloem, vergelijkbaar met tagliatelle maar breder. Fettucine wordt normaliter vers aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten