Guacamole is een heerlijke groene dip die gemaakt wordt van avocado. Je kunt guacamole bij tortillachips eten of lekker met verse stukjes paprika of selderij, deze kun je dan in de saus dopen. Ook lekker bij de wrap of een broodje met kip.
- 2 rijpe avocado`s
- 1 limoen
- 2 eetlepels zure room
- blokjes tomaat ( wel even pliceren!)
- 1 sjalot fijngesnipperd
- chillivlokken
- vers gehakte koriander
Halveer de avocado`s en draai de helften
tegengesteld van elkaar. Schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de
schillen. Besprenkel het vruchtvlees met limoensap zodat het z`n groene kleur
houdt. Pureer het avocadovlees met een vork. Voeg de zure room toe en maak de
guacamole af met blokjes tomaat, sjalot, chillivlokken en koriander. Schep de
guacamole in een mooie kom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten