Dit is een prachtige oranje en vegetarische soep, zacht van smaak, met een kleine bite door de gember. Wat je over houdt kan je prima invriezen.
Wortelsoep met Gember |
- 500 gram winterpeen (of een flinke bos worteltjes, maakt de soep qua smaak wat zoeter)
- 2 uien, gesnipperd
- boter
- stukje gember, geschild en fijngesneden
- 2 groentebouillonblokjes
- sap van 1 sinaasappel
- schil van de sinaasappel, liefst biologisch
- zout
- versgemalen peper
Fruit de ui en gember zachtjes aan in een beetje boter. Snij de wortel in dunne plakjes en voeg toe. Was de sinaasappel en pers deze en snijd een paar mooie schilletjes eraf en doe deze er bij. Doe nu zoveel water in de pan tot de wortels helemaal onder staan. Voeg de bouillontabletten, sinaasappelsap en de versgemalen peper en zout toe.
Laat het water zachtjes aan de kook komen en laat de soep in 20 minuten heel gaar worden. Haal nu de sinaasappelschilletjes uit de soep en doe de soep in de blender en pureer de soep. Warm de soep voor het serveren nog net even op.
Serveer de soep in mooie diepe kommen en garneer met wat bieslook of lente ui ringetjes.
Ook kan je een scheutje room toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten