Guacamole |
Basisrecept
- 2 rijpe avocado's
- 1 limoen
- 1/2 rode ui
- snufje zout
- enkele druppels tabasco
De avocado's halveren, de pit verwijderen en schillen. Vruchtvlees in stukjes snijden en in een kommetje doen. Limoen uitpersen en het sap bij de avocado doen. Ui fijn snipperen en door de avocado mengen. Snufje zout en enkele druppels tabasco toevoegen en het geheel fijn prakken of in de keukenmachine pureren.
Voor een beetje extra pit kan je er een rood pepertje door heen doen.
Lekker als dipsaus bij de tortillachips.
Guacamole met Mango
Meng door de guacamole een 1/2 in blokjes gesneden mango en een handje vers gesneden koriander. Schep wat guacamole voor bij de borrel op plakjes Parmaham en rol ze op.
Guacamole met zalm
Voeg aan de guacamole gerookte zalmblokjes en een half bakje tuinkers toe. Snijd van 1 komkommer wat dikkere plakken en schep hier wat van de guacamole op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten