- 1 courgette, in dunne plakjes
- 100 gram aspergetips
- 200 gram peultjes
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 2 pakken verse lasagnebladen (a 250 g)
- 3 zakjes buffel mozzarella (a 125 g), in dunne plakken
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 600 mililiter groentebouillon
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 250 g Grana Padano (kaas), geraspt
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 5 min. Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 10 min. inkoken. Voeg de slagroom en 100 g Grana Padano toe. Roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de courgette, aspergetips en peultjes 2 min. Laat uitlekken en meng met de bevroren tuinerwten. Schenk wat saus in de ingevette ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk er weer wat saus op en verdeel er wat groente over. Bestrooi met Grana Padano en peper naar smaak. Bedek met lasagnebladen, wat saus en de mozzarella. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Maak zo veel mogelijk laagjes. Eindig met mozzarella. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Met elkaar dineren terwijl de zon langzaam onder gaat.....La vita e Bella !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten