donderdag 3 mei 2012

Aspergesoep met Kervel

500 gram Asperges
400 mililiter hete groente- of kippenbouillon
100 mililiter kookroom
1/2 bosje verse kervel
1 eetlepel boter
1 ui gesnipperd

zout
versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat

Bereiden:
Verwarm de boter en fruit de ui in circa 8 minuten op lage stand glazig. Snijd ondertussen de topjes van de asperges af en kook deze apart in een laagje water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Snijd het onderste houtachtige gedeelte weg en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Bewaar een paar stukjes asperges voor garnering in de soep. Fruit deze een paar minuten met de ui mee tot ze glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de aspergestukjes in circa 15 minuten gaar koken. Voeg de room en het grootste gedeelte van de kervel toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de aspergepuntjes toe en warm de soep nog een paar minuten door. Serveer direct met wat kervelblad.

Tip:Lekker met toast en roomboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen